biznispromo-bonitetno-izvrsne-kompanije-celinac-itd-marketng

Bonitetno izvrsne kompanije u Čelincu

Bisnode a Dun & Bradstreet Company organizovao je jučer susret bonitetno izvrsnih kompanija u Vinarija Jungić nadomak Banjaluke. U prekrasnom ambijentu vinograda, družile su se kompanije koje su, uprkos krizi, uspjele ne samo opstati, već i unaprijediti svoje poslovanje.

Učesnike je pozdravio Pero Ćorić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske a Ermin Cero, savjetnik analitičko bonitetne kuće Bisnode A Dun & Bradstreet Company, predstavio je privredu BiH u post-covid vremenu i gdje su tu bonitetno izvrsne kompanije.

Dio kompanija preuzeo je i zasluženi sertifikat bonitetne izvrsnosti, relevantnu međunarodnu potvrdu kvaliteta poslovanja a činjenica da ga može imati samo 15,6% od ukupnog broja kompanija koje su predale završni izvještaj odnosno svega 3,25 od ukupnog broj aktivnih privrednih društava u BiH govori koliko su one značajne i kao pokretačka snaga privrede Bosne i Hercegovine. Republika Srpska ima 15% bonitetno izvrsnih kompanija, koje ostvaruju 45% prihoda, 59% dobiti, 53% izvoza i zapošljavaju 37% od ukupnog broja zaposlenih u ovom entitetu.

Kompanije koje su preuzele sertifikat su: Elnos Group d.o.o. Banja Luka, Imaco Systemtechnik d.o.o. Usora, Biomedic d.o.o. Banja Luka, KP Vodovod a.d. Prnjavor, Alphabet Group d.o.o. Banja Luka i Špedicija Globus d.o.o. Gradiška.

Bratislav Blagojević, član Uprave za finansije i kontroling Elnos Grupe, preuzimajuću Platinasti certifikat bonitetne izvrsnosti, rekao je: “Platinasti sertifikat bonitetne izvrsnosti je poslovanje naše kompanije pozicionirao u najvišu kategoriju izvrsnih među najboljima, što je svakako laskava titula koja nam u budućnosti donosi novu odgovornost i obavezu. Kao kompanija koja uspješno realizuje najsloženije elektroenergetske projekte širom regije i Evrope godinama unazad poslujemo poštujući najviše profesionalne standarde i ostvarujemo zavidne poslovne rezultate.

Naša praksa je potvrdila da su upravo sertifikati važan predznak ispred imena kompanije zahvaljujući kojem nas lako prepoznaju kao izvrsnu i sigurnu kompaniju na domaćem i međunarodnom tržištu i rado sa nama stupaju u kontakt”, i dodao: ”Jedno je sigurno, naš platinasti sertifikat bonitetne izvrsnosti ćemo shvatiti kao dodatnu motivaciju da uz primjenu najviših standarda poslovanja nastavimo put dobre energije”.

                              Certificirane bonitetno izvrsne kompanije upoznajte OVDJE.  

O Dun & Bradstreet-u

Početkom 2021. godine Bisnode je preuzela kompanija Dun & Bradstreet i od tada idemo u budućnost kao jedna kompanija, kombinujući lokalnu i globalnu stručnost i vještine. Svojim kupcima i poslovnim partnerima nudimo širok spektar podataka i uvida koji će im pomoći da donose pametne odluke i steknu još veću konkurentsku prednost. Dun & Bradstreet, vodeći svjetski dobavljač poslovnih podataka i analitike, omogućava kompanijama širom svijeta da donose bolje odluke i poboljšaju poslovne performanse. Data Cloud Dun & Bradstreet-a osnova je za brža rješenja i pruža uvide koji omogućavaju kupcima da povećaju prihod, smanje troškove, smanje rizik i transformišu svoje poslovanje. Kompanije svih veličina oslanjaju se na Dun & Bradstreet od 1841. za upravljanje rizikom i identifikovanje prilika.

Scroll to top