Festival HUBiH na jednom mjestu okupio struku i nauku

Mostar je 09.11.2023 godine bio centar horeca industrije u BiH. U Mepasu na VI etaži, okupili su se arhitekti, menadžeri hotela i villa za iznajmljivanje, kuhari, slastičari, konobari, te svi profesionalci koji posluju u domenu hotelijerstva i ugostiteljstva. Na jednodnevnom druženju veliki broj zainteresovanih posjetilaca je posjetio sajamski dio, gdje su obilazili štandove kompanija koji su bili sponzori i partneri festivala. Na štandovima su dobili sve potrebne informacije za opremanje jednog objekta, sa određenim popustima i preporukama. Događaj je okupio veliki broj posjetilaca koji su pored sajamskog dijela uživali i u naučnom dijelu, u sklopu kojeg su vrhunski predavači govorili o novitetima i trendovima koji su trenutno aktuelni u svijetu hotelijerstva i ugostiteljstva, a sve s ciljem unaprijeđenja poslovanja.

Posebnu pažnju su privukli vrhunski kuhari Stevo Karapandža i Severin Terzić, arhitekti Amir Vuk Zec, Una Barac, istaknuti član barmenske zajednice Denis Memić, magistica turizma Gordana Puljić, magistar elektrotehnike Ammar Krhan, direktor i vlasnik firme EMT Solar i mnogi drugi, koji su svojim predavanjima zaintrigirali sve prisutne. Diskusija se razvila i nakon naučnog dijela, a konkretne primjere iz prakse imali su priliku vidjeti na štandovima izlagača.

Inače, časopis HUBiH, koji je pokretač ovog događaja, je specijalizirani časopis koji obrađuje tematiku ugostiteljstva i hotelijerstva u BiH, te okuplja vrhunske stručnjake i kompanije, a na usluzi je vlasnicima objekata, menadžerima, direktorima, te ostalim profesionalcima. Za naredne događaje svakako pratite službene stranice www.hubih.sfera.ba jer je za narednu godinu plan organizacija eventa u Sarajevu.

Madijski pokrovitelj sajma i konferencije ITD Marketing doo Banja Luka

Scroll to top