biznispromo-elvira-dreznjak-intervju

Elvira Drežnjak: Sferine konferencije prepoznatljive u regiji i šire

X Međunarodna naučno stručna konferencija ”Sfera 2021:Tehnologija betona” održat će se 2. i 3.11.2021. u Sarajevu, Hotel Hills.

Intervju; Elvira Drežnjak, voditeljica marketinga i odnosa s javnošću kompanije Sfera d.o.o. Mostar

1.U Sarajevu se 2 i 3 Novembra održava X Međunarodna naučno stručna konferencija, ovaj put o temi ”Sfera 2021:Tehnologija betona”. Recite nam više.

Tako je, konferencija će se održati u Hotelu Hills, a okupit će regionalne predavače i kompanije koje će se predstavljati ciljanoj skupini. Ovaj put će se u sklopu konferencije govoriti o nekoliko tematskih jedinica: Tehnologija betona, Beton u niskogradnji, BIM – Beton u savremenom projektovanju konstrukcija, Beton u arhitekturi, Specijalne vrste betona, te Prefabrikovani AB elementi. Ove teme su izuzetno važne i na ovaj način ćemo potaknuti diskusiju, čuti određene novitete, ali i predstaviti postojeće trendove. Ugostit ćemo 14 regionalnih predavača, shodno tematskim jedinicama, a koje možete pogledati na linku: https://2021beton.sfera.ba/gostujuci-predavaci/

  1. Koje su kompanije ove godine učesnice?

S nama su ove godine, kao i prethodnih, kompanije s područja regije, neke već tradicionalno, a neke kompanije će se prvi put predstavljati. Sve one će na svojim štandovima predstaviti novitete, i detaljnije informisati ciljanu publiku o svim aktuelnostima i novostima koje imaju. Na taj način se pruža direktna i aktivna komunikacija između kompanija i publike.

Sponzori konferencije su: Tvornica cementa Kakanj, Penetron, Sika, Širbegović Inženjering, Xypex i Pinky s.

Partneri, izlagači i prijatelji: Fabrika cementa Lukavac, TKK, Almy, BT3, Transportbeton, Nexe, Hering, Bossin, Baldinistudio, Mapei, Ro tehnologija, Tehna, Put inženjering, Binis beton, Doka, Simprolit, Teknoxgroup, Solidian, Inžinjering1, Terakop, Duly i Peri.

Ove godine imamo i jedan novitet. Naime, pet učesnika ćemo nagraditi sa besplatnom BIM obukom koju će osigurati jedan od naših izlagača, ali svakako detaljnije o tome pozivam publiku da prati stranicu na kojoj će uskoro biti objavljene detaljnije informacije https://2021beton.sfera.ba/

3.Koji je cilj ovakvog događaja?

Cilj konferencije je na jednom mjestu okupiti struku i nauku, te kompanije i predavače s područja regije. Ove godine imamo i dva učesnika sponzora iz Grčke i Italije i vjerujemo da će svojim prezentacijama zainteresovati publiku i predstaviti određene novitete koji će biti od izuzetne važnosti. Naime, na ovakvim skupovima koje Sfera već tradicionalno organizuje svim učesnicima se nudi mogućnost direktne komunikacije, uspostavljanja komunikacije, te razmjenu znanja i iskustva.

Na konferenciji se iznose regulative i standardi u oblasti tehnologije betona, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu izgradnje objekata, te preispituju naučna, i tehnološka dostignuća kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za spravljanje betona, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanjem. Cilj diskusije jeste razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.

4.Kako se zainteresovani mogu prijaviti za učešće?

Ulaz na konferenciju je besplatan, ali je prijava obavezna. Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka https://2021beton.sfera.ba/online-registracija/

Konferencija će se održati u skladu sa epidemiološkim mjerama koje su na snazi, te je jako važno da se zainteresovani prijave, kako bismo ih mogli uvrstiti u našu evidenciju i pripremiti sav promotivni materijal.

  1. Sfera, pored organizovanja konferencija iz domene građevinarstva i arhitekture, organizuje i druge događaje o različitim temama, te izdaje specijalizirane časopise. Izdajete i časopis MB&ton, koji će i distribuirati na ovoj konferenciji?

Proizvodnja, transport, ugradnja, te njega betona kao i materijala za završnu obradu betona su od ključnog značaja za budući identitet objekta u prostoru, stabilnost, kao i njegovo redovno održavanje. Betonski proizvodi su već decenijama predmet ispitivanja. O ovim temama upravo pišemo u časopisu MB&ton, koji je inače regionalni časopis za beton i koji izlazi jednom godišnje. Svakako u godini u kojoj organizujemo konferenciju o ovoj temi, praktikujemo da časopis izađe pred sami događaj. Tako će se isti distribuirati i dijeliti besplatno svim učesnicima konferencije, što je još jedan doprinos koji dajemo ovoj publici i tematici.

6. Konferencije organizujete u saradnji sa određenim fakultetima i institutima? Da li je tako i ove godine?

Svaku konferenciju koju smo organizovali, radili smo je u saradnji sa fakultetima i institutima iz regije, a sve u cilju bolje organizovanosti i pripreme cijelog skupa. Ovu konferenciju Tehnologija betona organizujemo sa Građevinskim fakultetom Sarajevo, Arhitektonsko građevinsko geodetskim fakultetom Banjaluka, te Institutom IGH iz Zagreba. Mnogo nam znači podrška koju imamo od njih, te ovim putem im se i zahvaljujem na korektnoj i profesionalnoj saradnji, a svakako se nadam da će ista prerasti u tradiciju.

7. Za kraj, da li imate određenu poruku za naše čitaoce?

Moja poruka je: budite dio konferencije. Dođite da zajedno razgovaramo, družimo se i stvaramo nova prijateljstva, poslovne saradnje i širimo svoja znanja i percepcije.

Scroll to top