alergijske-reakcije-pacijenata-u-stomatologiji-kuponpopust-biznispromo

Za naš portal piše doktor stomatologije, specijalista stomatološke protetike dr Marija Đurić:

“Često smo u prilici da se kroz rad sa pacijentima srećemo sa najrazličitijim vrstama alergija. Ono što je u stomatologiji značajno su alergijske reakcije pacijenata na pojedine vrste materijala, lekova i medikamenata.”

Vrlo važo je naglasiti da oni pacijenti koji već znaju za postojanje ovog problema kažu to svom stomatologu na samom početku rada i upoznavanja, znači u prvoj poseti.

Najčešći alergeni su nikl i berilijum, penicilin, ali zabeležene su i reakcije na platinu, zlato, kobalt, hrom, akrilat i sl.

Zbog toga od izuzetnog značaja je pre početka bilo kakvog rada i primene lekova i materijala što mi obavezno primjenjujemo u našoj praksi, obaviti sa pacijentima detaljan razgovor o njegovom stanju, terapiji koju uzima, oboljenjima od kojih boluje, kako bi eventualne komplikacije i probleme sveli na minimum.

Isto tako se dešava da baš mi u ordinaciji budemo u prilici da prvi registrujemo i primetimo postojanje znakova alergijske reakcije kako onih blagih, tako i jačih i burnih.

Sama alergijska reakcija može biti ograničena (pečenje i edem sluznice u usnoj šupljini gdje se proteza nalazi) ili šira kada na tijelu očitavamo znake poput plikova, konstantno curenje nosa, svrbež itd.

Iz tog razloga svaka stomatološka ambulanta je obavezna da ima kompletan set lekova i terapije koji će pacijentu u takvim situacijama pružiti pomoć.

Trenutno najbolje i najkvalitetnije Nemačke zubne proteze na svetskom tržištu potpunog antialergijskog i antibakterijskog djelovanja možete dobiti u našoj ambulati – istakla je dr Marija Đurić. 

Otkrivanjem novih materijala i tehnika rada otkriveni su materijali koji ne izazivaju alergijsku reakciju.

Rešenje za sve ove alergijske probleme je jednostavno – ukloniti materijal koji uzrokuje problem, a mi ga primjenjujemo upotrebom antialergijskog materijala.

Reakcija pacijenta na novi antialergijski materijal je neverovatna promjena,  iz večito bolesne osobe u potpuno zdravu osobu bez ikakvih zdravstvenih problema.

Antialergijske proteze su teško lomljive proteze te se rade pod visokim pritiskom oko 6 bara. Izuzetno dobro su podnošljive zbog specijalnog materijala od kojeg su napravljene.

Važno je da rešenje postoji, a mi se trudimo da vas sa tim upoznamo i da vam sve približimo te samim tim poboljšamo kvalitet vašeg života”.

Scroll to top