kupon-popust-biznispromo-vinarija-jungic-cellinac-banja-luka

Vinarija Jungić – nastala iz inata i ljubavi prema vinu

Vinarija Jungić je zbog svoje istrajnosti, umijeća i kvaliteta, dobila brojna priznanja i značajne nagrade a svaka od njih je ponos vinarije i veliki poticaj za daljnji rad.

“Često smo kao domaćini, pred strancima osjećali neprijatno jer su htjeli probati lokalna vina, a mi nismo imali ništa da ponudimo. Rekao sam: „ Imaćemo i mi! Naravno, vrhunska!“. Ako svoja vina mogu imati Slovenci, Austrijanci, Švajcarci , Englezi, Šveđani, Kanađani, zašto ne bismo mogli i mi sa ovoliko sunčanih dana, blagom klimom i pitomim brežuljcima” – kaže vlasnik “Vinarije Jungić” Željko Jungić iz Čelinca.

“Oduvijek sam se divio ljepoti poznatih vinograda i krajolika : Saint Emiliona, Pomerola, Nebiolla, Alsacea, Douroa, Bordeauxa, Toscane, Burgundye, ali i nama najbližih vinograda iz doline Neretve, sa Fruške Gore, Oplenca. Ostavljali su me bez daha!

Okolina Banja Luke, sa ne manje lijepim krajolicima. Na koju god stranu da krenete: Slatina, Prnjavor, Laktaši, Čelinac, krajolici sa prelijepim brežuljcima , idealnom nadmorskom visinom, a nigdje vinograda!

Moj rodni Markovac, petnaestak kilometara od Banjaluke, obgrlio Čelinac, brežuljci se smjenjuju kao u Toskani, Burgundiji, pogled puca desetinama kilometara u daljinu, na sve strane. Nema ljudi, nema laveža pasa, rike goveda. Svi se odselili , kuće opustjele. Šikar, čija je prhka zemlja hranila generacije, opustio, zarastao u korov, nikle breze, ive. Balatin tužno žubori. Iz njega više niko ne pije vodu. I tako sam, iz inata, donio odluku da pokušam vratiti život rodnom kraju.

Padine Šikara su pripremljene i nikli su prvi zasadi vinograda sa crnim sortama: Cabernet sauvignon, Merlot i Frankovka, te bijelim sortama : Chardonnay, Pinot Blanc i Rhine riesling.

U namjeri da probudimo usnuli rodni kraj i vratimo ga u život, crvenim vinima dali smo ime ŠIKAR, po predjelu na kome je zasađen vinograd, a bijelim vinima ime BALATIN, po rječici koja izvire u neposrednoj blizini.

Uz vinariju i vinograd u ponudi je i konoba, a kapacitetom dovoljnim da organizuje razne svečanosti i primi turiste.

“Svi koji probaju naša vina i posjete „Vinariju Jungić“ i markovačke vinograde, na samo 20-ak minuta vožnje od Banjaluke, doživjeće nezaboravno iskustvo za koje se ranije moralo putovati stotinama ili hiljadama kilometara do čuvenih vinograda Oplenca, Toskane, Nebbiola, Bordoa, Alzasa, Nappe” – dodaje Željko Jungić.

U saradnji sa našim portalom “Vinarija Jungić” ljubiteljima dobre kapljice daje popust na TAMJANIKA JUNGIĆ , POKLON PAKET ŠIKAR+BALATIN U POKLON KUTIJI, MADAM ROSE, ŠIKAR BARRIQUE, i TAMJANIKU PREMIUM.
Preuzimanjem besplatnog kupona ostvarujete popust a kupone možete preuzeti OVDJE. Pored popusta organizovana je besplatna dostava na teritoriji Banja Luke. Širom BiH moguće je slanje brzom poštom.

Scroll to top