biznispromo-sfera-fasadni-sistemi-i-ventilirajuce-obloge

U Sarajevu krajem marta konferencija ”Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventiliajuće obloge”

XI Međunarodna naučno stručna konferencija ”Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge” održat će se 29. i 30.3.2022 godine u Sarajevu, Hotel Hills.

Konferencija će okupiti regionalne predavače i stručnjake koji će govoriti o različitim tematskim jedinicama koje će se obrađivati. Teme su: Fasadni sistemi, Ventilirajuće obloge, Staklene fasade, Energetska efikasnost u zgradarstvu, Toplinska izolacija, Zvučna izolacija, BIM u arhitekturi fasada, Fasadni sistemi u arhitekturi.

Predavače pogledajte na linku: https://2022fasade.sfera.ba/gostujuci-predavaci/

Sponzori konferencije su: Terrasit Insulation, Baumit, Sika, Eps Laštro, Feal, Fundermax, Krug, Alumil.

Partneri: Metal tehnologija, Knauf Insulation, Technoform, Ejot, Knauf, Iso Span, Xella, Austrotherm, TKK, Laminam.

Izlagači i prijatelji: Lunos, Proventuss, Ceresit, Senigor, Sport net inženjering.

Konferencija se sastoji od sajamskog i naučnog dijela. U sajamskom dijelu, kompanije s područja cijele regije, ali i iz svijeta predstavljaju svoje novitete i proizvode, dok se u naučnom dijelu predstavljaju aktuelni projekti, inovacije i novosti. Također, iznose se zakonske regulative i standardi u oblasti energetske efikasnosti, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu „utopljavanja“ stambenih objekata, te preispituju naučna i tehnološka dostignuća, kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za toplinsku izolaciju i završnu obradu fasadnih zidova. Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i savremeni pristupi i materijali za „utopljavanje“ i završnu obradu, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanja.

Drugog dana događaja održat će se i panel diskusija o temi konferencije u koju se aktivno uključe svi učesnici, te se razvije dvosmjerna komunikacija. Cilj konferencije je razmjena znanja i iskustva, uspostavljanje međunarodne i domaće saradnje, te spajanje struke i nauke.

Ulaz je besplatan, a prijaviti se možete putem linka: https://2022fasade.sfera.ba/online-registracija/

Organizator konferencije je Sfera d.o.o. Mostar, u saradnji sa Građevinskim fakultetom Univerziteta Džemal Bijedić iz Mostara, Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta iz Zagreba, te u partnerstvu sa Institutom za standardizaciju BiH

Scroll to top