alfa-lab-laboratorija-biznispromo

Šta je Spike protein i zašto je važan kod COVID-19 vakcinisanih pacijenata?

Šta je Spike protein i zašto je važan kod COVID-19 vakcinisanih pacijenata? Spike protein (S protein) ili protein “šiljka” je jedan od nekoliko proteina virusa SARS-CoV-2, virusa koji izaziva COVID-19. To je protein preko kojeg ovaj virus ulazi u naše ćelije. Međutim, isto tako, Spike protein je antigen, ono na šta naš imunološki sistem reaguje i počne stvarati antitijela i ćelijski imunitet. Sve do sada poznate vakcine protiv COVID-19, one odobrene i one u razvoju se zasnivaju na S proteinu. U svim našim laboratorijama mozete da odradite test bez prethodnog zakazivanja. Preporuka je da se test radi 15 dana nakon revakcinacije.

U saradnji sa portalom KUPON POPUST preuzimanjem besplatnog kupona ostvarujete popust -15% na opšte pretrage zdravstvenog stanja u svim Alfalab Laboratorijama. Kupon možete preuzeti OVDJE.

U svim Alfalab laboratorijama možete da uradite nutritivne i inhalacione alergene i provjerite da li ste i na šta alergični.

– Alfalab Banja Luka (centar) u ulici Milana Tepica 27. kod apoteke 1. maj. Telefon za informacije: 051/218-448

– Alfalab Banja Luka u ulici Ilije Garašanina 1. u banjalučkom naselju Lazarevo, preko puta ambulante porodične medicine. Telefon za informacije: 051-963-385

– Alfalab Banja Luka (naselje Borik) Gundulićeva ulica broj 25. Telefon za informacije 051/ 265 460

Laboratorija Alfalab u opštini Kotor Varoš se nalazi na adresi: Stefana Nemanje bb., preko puta Tropic marketa Telefon za informacije: 051-941-199

– Laboratorija Alfalab u Gradišci se nalazi na adresi: Kozarskih brigada bb. Telefon za informacije: 051-453-070

_ Laboratorija Alfalab u Mrkonjić Gradu se nalazi na adresi: Sime Šolaje bb. Telefon za informacije: 050 490 208

U Alfalab laboratorijama se radi preko 2.000 različitih analiza, između ostalih, kompletna krvna slika i urin mogu se dobiti za desetak minuta, biohemijske analize, kao i hormoni štitne žlijezde gotovi su za nekoliko sati, a tumor markeri i virusi  u toku od 24 sata nakon vađenja krvi.

Cilj svake laboratorijske analize je dobijanje tačnog i pouzdanog nalaza koji će pokazati da li su u fiziološkim funkcijama i procesima nastupile promjene.

“Iz analize krvne slike možemo provjeriti stanje našeg organizma, da li smo anemični (vrijednost hemoglobina), da li imamo neko upalno stanje iz vrijednosti leukocita. Takođe, jako je važno da li je ta upala izazvana bakterijama ili virusima, što doznajemo iz diferencijalne krvne slike. To nam je važno da bismo znali da li koristiti antibiotike ili ne. Iz krvne slike takođe možemo provjeriti da li imamo dovoljno trombocita, da bismo zatim pristupili dijagnostici same bolesti“, rekla je Kalamanda.

Od velikog broja analiza izdvajamo:

-Kompletnu krvnu sliku

-Biohemijske analize

-Imunohemiju

-Netoleranciju na hranu

-Sve vrste hormona

-Sve vrste tumorskih markera

-Alergena

-Neinvazivne prenatalne testove NIPT

-I virusološke analize.

Takođe se može uraditi i opšti pregled urina, urinokultura i analiza iz 24 časovnog urina, kao i pregled stolice na parazite, bakterije, gljivice, te proteine koji označavaju da li imaju upalu u debelom crijevu.

Nalaze koje dobijate u najkraćem mogućem roku možete primiti i elektronskim putem, a ukoliko niste u stanju otići do laboratorije, vađenje krvi na Vaš poziv obaviće se u Vašem domu.

Izvor: Alfalab Laboratorije

Scroll to top