rjesavanje-problema-fiksiranja-totalnih-proteza-dr-djuric-igor-djuric-biznispromo-kuponpopust

dr Igor Đurić, specijalista oralne hirurgije

Nakon gubitka zuba,vilična kost počinje da se gubi i nestaje. Kod velikog broja pacijenata to stvara ogroman problem za ležanje i fiksaciju totalne proteze, naročito donje. Jedino riješenje u tom slučaju je ugradnja implantata, pomoću kojih se rješava problem fiksacije donje totalne proteze.

U prvoj fazi se ugrađuju implantati a nakon četiri mjeseca se na njih postavljaju vezni elementi koji fiksiraju protezu. Pritisak žvakanja se i dalje pretežno prenosi na sluzokožu a implanti služe samo da protezu fiksiraju i spriječe njeno ispadanje iz usta prilikom žvakanja i govora.

Bolja stabilnost i komfor se postižu ugradnjom većeg broja implantata preko kojih se postavlja tzv. prečka.

Za ovakvu vrstu rada neophodna je ugradnja minimum 4 implantata a u slučajevima male količine preostale kosti, savjetuje se ugradnja i većeg broja implantata ako to uslovi dozvoljavaju. Proteza koja dolazi preko prečke prilikom žvakanja pritisak prenosi direktno na kost što daje prirodniji osjećaj žvakanja. Ogromna prednost ovakve vrste radova je to što je omogućeno apsolutno jednostavno održavanje higijene kao i jednostavne i brze reparature eventualnih preloma ili oštećenja zuba.

Izradom prečke u gornjoj vilici, dozvoljeno je uraditi gornju protezu koja nema nepce tj. i ona onda izgleda kao i donja proteza odnosno ima izgled potkovice. To je ogroman komfor za gadljive pacijenta jer smanjuje osjećaj stranog tijela u ustima i olakšava privikavanje na protezu.

Za više informacija o implantatima i detaljnijem objašnjenju ovakve vrste radova, posavjetujete se sa ljekarom u našoj ordinaciji ili nas kontaktirajte putem telefona i maila.

dr Igor Đurić, specijalista oralne hirurgije.

Preuzimanjem besplatnog kupona možete ostvariti popust na implantatate i protetske radove. Kupon preuzmite OVDJE.

Scroll to top