ceo-summit

Dun & Bradstreet partner CEO SUMMIT Sarajevo 2021

Kao partner CEO Summita Sarajevo 2021. očekujemo da i ove godine, iako u hibridnoj varijanti, Summit okupi top lidere iz BiH i regije, radi razmjene ideje o neophodnosti promjena u načinu vođenja kompanija u vrijeme vanrednog stanja izazvanog koronavirusa. Među njima biće i Katarina Raičević, direktorica prodaje za MSP u 8 država centralne i istočne Evrope u kojima djeluje Bisnode Dun & Bradstreet, koja će kroz temu “Postanite kompanija vođena podacima i snagom umjetne inteligencije” govoriti i o tome kako u novoj realnosti koristiti podatke na pravi način te kako na osnovu njih izgraditi funkcionalno i efikasno liderstvo.

U samo nekoliko mjeseci krize COVID-19 donijela je godine promjena u načinu na koji kompanije posluju u svim sektorima i regijama. Digitalizirana interakcija s kupcima i lancima nabave te internog poslovanja ubrzala se za tri do četiri godine a udio digitalnih ili digitalno realizovanih proizvoda u portfeljima digitaliziranih kompanija ubrzao se za šokantnih sedam godina. Činjenica da je digitalizacija pozitivna korist nije novost. Ali je prešla iz “lijepo-je-imati” u “neophodno-je-imati” stanje”.

“Epidemija koronavirusa dovela je do veće usmjerenosti na održivost i digitalizaciju. Pokazalo se da su digitalizovane kompanije otpornije i bolje pripremljene za rad u ovakvim uslovima. Dok sve veći broj direktora vidi značajan potencijal u upotrebi digitalizacije, podataka i analitike, još uvijek ima pojedinaca koji ne vide vrijednost takvog razvoja. Moramo im pomoći da razumiju njegov značaj kako bi i sami sudjelovali u ovoj digitalnoj transformaciji”, izjavila je Katarina Raičević i dodala: „Budući da je Dun & Bradstreet vodeći globalni pružatelj podataka i analitičkih usluga, određena odgovornost leži i na nama. Digitalna održivost predstavlja samu srž našeg poslovanja, koje je danas pokazalo da ima veću vrijednost nego ikad prije”.

Prema riječima Samire Muratović, generalne direktorica agencije Altermedija koja je organizator, CEO Summit okupit će 400 top lidera iz BiH i regiona iz iz realnog i uslužnog sektora, kao i poduzetnika iz svih grana privrede te predstavnika državnih institucija  diplomatskog kora sa ciljem ujedinjenja uspješnih lidera i kompanija, kako bi se pokrenula pozitivna kretanja za opstanak privrede u cjelosti. “Jer, promjene nastale usljed pandemije koronavirusa sve su osim spontane i prirodne, te zahtijevaju potpuno nove liderske vještine. Oni koji ih na vrijeme prepoznaju i prilagode se, mogu očekivati korist za svoju kompaniju i povećanje profita, dodala je gospođa Muratović.

Stoga budite s nama 17. 06. – link za prijavu je https://www.ceo-summit.ba/about

Scroll to top