tri-aplikacije-koje-ce-vam-pomoci-da-lakse-pisete-na-engleskom-jeziku-biznispromo-kuponpopust

3 aplikacije koje će vam pomoći da lakše pišete sadržaj na engleskom jeziku(niti jedna nije Google translate)

Postoji nekoliko aplikacija koje vam mogu biti od pomoći ukoliko povremeno ili često kreirate sadržaj na engleskom jeziku.

Svi sigurno znate i koristite Google translate. Obično prvo kreirate sadržaj na našem jezike i prekopirate ga u ovu aplikaciju, nakon čega dobijete predlog sadržaja na engleskom koji u najvećem broju slučajeva treba dodatno korigovati.

Međutim, ukoliko imate dovoljno znanja da možete odmah kreirati sadržaj na engleskom, postoje 3 aplikacije koje vam mogu biti vrlo korisne.

Koje su to aplikacije, na koji način rade i kako ih koristim, pročitajte u nastavku:

1. Grammarly

besplatna, postoji plaćena verzija

web, dodatak za chrome

Grammarly je On-line alat koji vam pomaže da pišete sadržaj na engleskom jeziku tako da ne sadrži greške u gramatici ili u slovima.

Kako radi?

Prvi korak jeste da instalirate dodatak za chrome, ili Internet pretraživač koji vi koristite. Nakon instalacije je potrebno da ugasite i ponovo uključite pretraživač kako bi aplikacija bila aktivna.

Sledeći korak jeste da kažete koju vrstu sadržaja najčešče kreirate kako bi aplikacija znala na koji način da predloži korekcije.

Od sada kada pišete bilo kakav sadržaj u vašem Internet pretraživaču videće mali zeleni krug dole desno koji znači da je Grammarly aktivan.

Dok kreirate sadržaj, svaki put kada aplikacije primeti da ste nešto otkucali pogrešno, ona će tu reč da podvuče crvenim. Nakon toga sve što treba da uradite jeste da prevučete mišem preko te reči i onda će se pojaviti prozor gde ćete dobiti predlog šta treba da upišete umesto reči koju ste upisali.

Kako koristim aplikaciju?

Aplikaciju koristim za pisanje e-mail-ova na engleskom, kao i u slučajevima kada je potrebno da popunim neku formu na nekom sajtu.

Kako je aplikacija stalno aktivna nekada može da smeta u smislu što ako pišete sadržaj na našem jeziku, ona stalno podvlači reči i javlja greške. Zbog toga, bez obzira što imam instaliran dodataka za moj Inetrent pretraživač, držim ga isključenim do trenutka pisanja nekog sadržaja na engleskom.

2. Hemingway

besplatna, postoji plaćena verzija

web

Hemingway je aplikacija koja vam pomaže tako što osenči dugačke i kompleksne rečenice i predlaže na koji način drugačije da ih sastavite.

Kako radi?

Kada otvorite ovaj sajt, pojaviće se tekstualni editor u kome možete otkucati sadržaj na engleskom. Kada ste to uradili, izaberite opciju Edit i nakon toga će biti osenčen kompletan sadržaj za koji ova aplikacija smatra da može biti kreiran na drugačiji način.

Pojaviće se različite boje senčenja koje označavaju različite stvari koje možete unaprediti. Na primer, žuta znači da je rečenica komplikovana i teška za razumevanje a ljubičasta znači da možete upotrebiti neku jednostavniju reč.

Kako koristim aplikaciju?

U slučaju kada kreiram neki duži sadržaj na engleskom jeziku, kao što su ponude, ToR-ovi ili pisma, obično radim u Word-u. Nakon toga, sve što sam napisao iskopiram u Hemingway i korigujem u skladu sa preporukama aplikacije.

3. One look reverse dictionary

besplatna

web

Ova aplikacija vam pomaže da opisno navedete šta želite da kažete na engleskom, a da nakon toga dobijete predloge reči koje odgovaraju tom opisu. Na primer, ukucate “Man who makes bread” ovaj rečnik će vam dati predlog “Baker”.

Aplikacija u pozadini pretražuje hiljade rečnika i milione reči, tako da postoji velika šansa da će vam obezbediti pravi predlog za ono što vam je potrebno.

Kako radi?

Otvorite ovaj sajt i unesete opisno šta želite da kažete. Nakon toga ćete dobiti predloge reči ispod koje odgovaraju tom opisu.

Kako koristim aplikaciju?

Ovu aplikaciju nemam potrebe da koristim često, ali povremeno kada treba da unesem neku reč za koju ne znam kako se kaže na engleskom ovde unesem opis.

==

Ukoliko želite da kreirate sadržaj na engleskom koji će biti dobro napisan, a niste studirali ovaj jezik ili išli na kurseve, verovatno će vam trebati pomoć. Aplikacije koje sam prethodno naveo vam sigurno mogu biti od pomoći.

zeljkopopovic.com

Scroll to top