napadnut-radnik-beme

Napadnut radnik Beme

Saopštenje iz T.O. Bema prenosimo u cjelosti:

“Juče je oko 15.00 časova grupa ljudi među kojima su bili narodni poslanik gospodin Draško Stanivuković, gospodin Ivan Begić I jedna nepoznata djevojka upali na privatni posjed Tvornice obuće BEME i neovlašteno snimala radnike. Zamoljeni su od strane pripadnika službe obezbjeđenja gospodina Duška Vuksana koji je ratni vojni invalid i borac I kategorije da se udalje jer se nisu najavili i nemaju odobrenje za snimanje. Tada je gospodin Begić udario šakom u glavu gospodina Vuksana i slomio mu nos, zatvorio lijevo oko. O svemu je obavještena policija koja je ízašla na lice mjesta radi uvidaja, kao i hitna pomoć.

Policija nije odradila svoj posao kako treba. Pored napada gospodina Begića na radnika obezbjeđenja, gdje su trebali odmah da privedu tog gospodina, policija ih je i dalje pustila da snimaju, da rade i govore šta hoće na privatnom posjedu.

Bema će podnijeti krivičnu prijavu protiv gospodina Stanivukovića, Begića i djevojke za sada neutvrđenog identíteta, kao i pripadnika policije koji nisu radili svoj posao kako treba. Prijavu će podnijeti i radnik Beme, gospodin Duško Vuksan.

BEMA u ovim teškim vremenima poštuje odluke Vlade da ne otpusti niti jednog radnika, borimo se da sačuvamo svih 1.200 radnih mjesta, ali očito to nekome smeta.

Nije tačno da svi radnici BEME idu ugovorenim prevozom. Dio radnika BEME, maksimalno do 300 ide ugovorenim prevozom. Autobusi nisu u vlasništvu BEME, već imamo zaključen ugovor sa ovlaštenim prevoznikom. U autobusima nije gužva, radnici sjede na svojim mjestima. Niko nije rekao da u autobusima mora biti 2 metra razmaka izmedu putnika, pitam Vas kako može i biti. Svi radnici u autobusima imaju maske.

Bema je jedna od rijetkih fabrika koja ima organizovan prevoz za svoje radnike, gdje autobus direktno vozi radnike od kuće do posla i nazad.

Sve mjere na zaštiti zdravlja se sprovode svakodnevno, od nošenja maski, rukavica, dezinfekcije ruku, obuće, radnog mjesta, a i nije jedina fabrika u gradu koja radi, ovo je atak na nas.

Smatram da je ovakvo ponašanje narodnog poslanika gospodina Stanivukovića krajnje bezobrazno i nekorektno. Očigledno mu nedostaju sjednice skupštine, te traži načine za svoju jeftinu promociju.

Još jednom tražimo zaštitu od policije i grada jer ubuduće od ovakvih ponašanja moramo se braniti ili samoorganizovati, ako nemamo podršku institucija.”

Tehnički direktor T.O. Bema

Inž. Marinko Umičević

Scroll to top