tehnicki-direktor-inzinjer-marinko-umicevic-bema-biznispromo-kuponpopust

Marinko Umičević: Ne treba meni dolaziti niko a najmanje gospodin Stanivuković i onda se vratiti u svoju svilu i kadifu

Saopštenje za javnost tehničkog direktora Marinka Umičevića povodom incidenta koji se desio u krugu Tvornice obuće “Bema” prenosimo u cjelosti:

“Prošlo je nekoliko dana od napada na privatni posjed Tvornice obuće Bema, te neovlaštenog snimanja na privatnom posjedu Beme, kao i napada na radnika obezbjeđenja Duška Vuksana, ratnog vojnog invalida i borca prve kategorije.

Udarac je uputio provokator gospodin Ivan Begić uz podršku gospodina Draška Stanivukovića, neću da kažem narodnog poslanika jer ne želim da sramotim tu funkciju.

Još uvijek nismo dobili zapisnik od strane policije, te imamo veliku zamjerku na njihov rad i onoga ko je poslao dvojicu golobradih, neiskusnih momaka. Kao što nema zapisnika, tako nismo dobili ni izvinjenje od strane PDP-a i gospodina Draška Stanivukovića, kao ni od predsjednika mladih PDP-a gospodina Ivana Begića. Takođe, nismo dobili ni podršku od gradskih i vladinih institucija.

Ne treba meni dolaziti niko, a najmanje gospodin Stanivuković, i voditi brigu o mojim radnicima, a onda se vratiti u svoju svilu i kadifu. Svi koji podržavaju pomenutog gospodina, neka idu s njim, neka vodi radnike koji ga podržavaju i neka ih on hrani. Nudim mu i svoju stolicu pa neka vodi fabriku da vidimo da li će izdržati sedam dana.

Okupili smo tim advokata sa kojima će TO Bema ići do kraja po ovom pitanju, a drugi tim ljudi prati pisanje po društvenim mrežama, te ćemo evidentirati njihovo pisanje i protiv pojedinaca pokrenuti tužbe i krivične prijave.

Tužbe će podnijeti TO Bema kao i gospodin Duško Vuksan, za napad na službeno lice i upad na privatni posjed. Smatram da je sramota da jedan advokat kaže da se naš radnik sam udario, jer je odmah došla hitna pomoć i napravila zapisnik. Pokrenućemo i pitanje izazivanja panike od strane gospodina Begića i Stanivukovića.

Još jednom odgovorno tvrdim da je Bema po pitanju zaštite svojih radnika uradila više nego ijedna državna institucija i bilo koja druga privatna firma, te ne treba neko iz svoga dvorca da obmanjuje i zavađa narod.

Zaista je dno dna udariti ratnog vojnog invalida i borca prve kategorije, a Duško Vuksan je na udarac Begića samo rekao, zašto me udari sine, ja samo radim svoj posao.

Tjeraćemo do kraja ovaj slučaj, i TO Bema i Duško Vuksan, a i moja malenkost Marinko Umičević koji u ovoj fabrici radim već 42 godine i koji imam ogromne zdravstvene probleme. Trebalo bi da sjedim u kući ali se ja borim da spasimo ovaj narod bez podrške svoje partije, nadležnih institucija i grada Banja Luka.

Tražim od Kriznog štaba Grada Banja Luka i Vlade RS da se jasno očituju po pitanju da li privreda treba da radi ili ne, a ne samo da izdaju neka neodređena saopštenja, te da mi poslodavci ne ispadamo neprijatelji svojih radnika.”

gradskimagazin.cim & biznispromo.com

Scroll to top