O NAMA

Poklonite sebi tretmane koji će Vam stručni tim našeg salona učiniti još ugodnijim i efikasnijim. Salon prati svjetske metode i trendove te u radu primjenjuje najnovije metode za probleme i potrebe njege: kože, lica, tijela, noktiju, ljepote uopšte. Koristimo najkvalitetnije i dokazano najučinkovitije kozmetičke preparate renomiranih kozmetičkih kuća koje nude profesionalnu salonsku kozmetiku.

EPILACIJA SHR LASER
 • EPILACIJA SHR LASER

Novi laser u našem kozmetičkom salonu “ Nevena” SHR – tehnologija koja trajno uklanjanje dlačica. Uređaj za sve tipove kože, izrazito brze tretmane traju i do 50% kraće zahvaljujući laserskoj površini. Tretman nudi visoku sigurnost zbog efikasne metode hladjenja zahvaljujući njegovoj tehnologiji.

Po čemu se naš laser razlikuje od drugih SHR ?

Laserski nastavci imaju najveću površinu , a što je veća površina optička energija je dublje prodire te uništava i najdublje korjene dlačica. Zahvaljujući SHR tehnologiji tretmani se rade tokom cijele godine, na sve tipove kože i na tamnoj koži. Tretmani su potpuno bezbolni jer ova tehnologija ima najnaprednije hladjenje , izrazito su sigurni. Mogu da se koriste prilagodjeni parametri za sve tipove kože za što bolje rezlutate. Prema površini i regiji tijela kombinujemo različite laserske nastavke za što bolji rezlutat. SHR-je jedini laser gdje se kod eventualne osjetljivosti smanjuje snaga lasera a rezlutati se ne smanjuju jer se automatski produži vrijeme tretmana.

 • lma najveću snagu od svih uredjaja na tržištu.
 • Ima rješenje za sve tipove dlaka osim sijedih bez pigmenta.
 • Nema oporavka nakon tretmana niti crvenila.
 • Ima manji broj tretmana u odnosu na druge lasere.
 • Najsigurniji tretman zbog izuzetno efikasne metode hladjenja zahvaljujući SHR tehnologiji.

Tretman uz uklanjanje dlačica istovremeno podmladjuje kožu te ubrzava zacjeljivanje kože kod uraslih dlačica, smanjuje razvoj pigmentacije.

ZNAČENJE LASERSKIH NASTAVAKA

SHR -tehnologija ima nastavke za veće i manje površine ili regije. Veće površine imaju nastavak 15×50mm dok za manje površine koristimo nastavak od 8×40mm. Nije isto za rezlutat s kojom veličinom laserskog nastavka tretiramo neku površinu.

ZAŠTO JE POTREBNO KONBINOVATI RAZNE LASERSKE VALNE DUŽINE TOKOM TRETMANA?

U početku tretmana većina dlačica je jača te se tokom tretmana razredjuju i postaju tanje. Zbog toga laser sa kojim se počne tretman više nije prikladan za tanje dlačice. Kako se tretman privodi kraju tanje dlačice koristimo posebnu valnu dužinu od 750 mm.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO I KOLIKI JE RAZMAK IZMEĐU TRETMANA?

Za tretmane tijela i lica potrebno je prosječno oko 6 tretmana, za tretmane nogu prosječno oko 4 tretmana. Razmak za tretmane tijela je do 2mjeseca a za lice 1mjesec pa na više. Kod hormonskih poremećaja može biti nešto povećan broj tretmana. Na kraju serije rade se tretmani održavanja. Za tijelo 1 put godišnje , za lice 1-2 puta prosječno.

SHR podiže i održava temperaturu do 45°C-50°C zadržavajući toplinu duže čime inhibira okolne biološke markere za trajnu redukciju dlakavosti. Višestruki pulsevi podižu temperaturu dermisa na nivo koji je potreban za sprečavanje rasta dlake. SHR tehnologija osigurava podizanje temperature dermisa iznad 42°C radi efektivnog uklanjanja dlaka ali ne iznad 50°C, što bi moglo uzrokovati bol, opekotine kože, na taj način se eliminiše bol.

TRETMAN LICA

Svako od nas može samostalno svojoj koži lica pružiti čišćenje, piling, hidrataciju i zaštitu, ali dubinsko čišćenje može samo stručan tretman kozmetičarke. Klasični tretman lica osnova je za njegovan i lijep izgled kože.

Naši tretmani lica uključuju:

 • Klasični tretman čišćenja lica
 • Čišćenje lica sa ampulama
 • Anti aging tretmani lica sa poznatim preparatima Skeyndor, Academie, Ella Bache
 • Mezoterapija bez igala
 • Hijaluronski tretman

Mezoterapija se primjenjuje za poboljšanje stanja i izgleda lica, vrata i dekoltea. Dubinski hrani kožu. Postala je najtraženiji medicinski izum koji se koristi u estetske i kozmetičke svrhe u poslednje vrijeme.

Hijaluronski tretman oko očiju sa aparativnim unošenjem aktivnih sastojaka. Hijaluron je naturalan sastojak kože, oka i zglobova, smatra se najboljom supstancom za poboljšanje volumena i tonusa lica. Poznato je njegovo antioksidativno svojsto koje vezuje molekule vode i tako hidrira kožu.

TRAJNO ŠMINKANJE

Trajno kozmetičko šminkanje podrazumijeva proces prilikom kojeg se neorganski pigment (antialergijski pigment) boja trajno ubrizgava u dermalni sloj kože. Ovaj proces se izvodi bockanjem kože tankim iglica koje su su sterilne i uvijek se koriste nove igle, medicinske rukavice i maska za lice. Zbog toga je trajno šminkanje potpuno bezbjedno i sterilno.

Mjesec do dva mjeseca nakon tretmana, potrebno je obaviti kontrolnu posjetu radi sigurnosti i eventualne korekcije.

 • Japansko iscrtavanje obrva

Japansko iscrtavanje obrva spada u kategoriju polutrajnog make up-a. Omogućava da se da se dobije prirodan izgled obrva iscrtanjem dlačica. Postupak je sljedeći: najprije se bira odgovarajući oblik obrva. Zatim se određuje boja u skladu sa tenom i prirodnim obrvama ili željama klijenta. Nakon toga počinje proces iscrtavanja. Iscrtava se svaka dlaka pojedinačno kako bi obrve izgledale 100% prirodno.

 • Konturisanje i sijenčenje usana

Prije procesa rada, iscrtavaju se konture usana. Nakon toga se nanosi anestetik i tek nakon nekoliko minuta se kreže sa tretmanom. Ovaj tretman se koristi radi korekcije i naglašavanja forme usana postavljanjem savršene konture usne. Da li je riječ o konturisanju, sijenčenju, posvjetljivanju ili sijenčenju usana. Na ovaj način će vaše usne izgledati punije i uvijek svježe našminkane.

 • Eyeliner kapaka

Iscrtavanje kapaka ističe vaše oči. Bilo da želite blago iscrtavanje, nakon kojeg će Vaše trepavice izgledati gušće, a oči će doći do izražaja ili jačeg, ukoliko ste navikli ili Vaš posao zahtjeva dekorativnu šminku očiju.

 • Depilacije

Depilacija voskom je vrlo popularna metoda depilacije. Vosak ulazi u folikule i izvlači u cjelosti dlaku iz korijena. Kad depilaciju obavljate mjesečno dlačicama će vremenom trebati sve više vremena da narastu jer se uklanjaju iz korijena. Dlake će vam početi da izrastaju tek za 3-6 nedelja.

Topla depilacija obično podrazumijeva uklanjanje dužih dlačica i često je manje bolna od hladne.

Hladnu depilaciju primenjujemo najčesce kod osoba sa kraćim i jačim dlačicana, mada se može raditi i na tanjim i dužim.

Depilacija šećernom pastom je idealna alternativa za sve one čija koža loše reaguje na ostale oblike depilacije. Vremenom dlačice postaju mekše ili rjeđe, upravo zbog djelovanja mješavine prirodnih šećera i postepenog zatvaranja folikule u dubljem sloju kože. Smjer nanošenja šećerne paste je suprotan od smjera rasta dlaka.

S obzirom na blagotvorno djelovanje šećera koža nakon depiliranja nema ružnih crvenih tačkica niti alergijskih reakcija, zato se preporučuje i za depilaciju ruku, prepona i brazilsku depilaciju gdje je koža posebno nježna i osjetljiva.

Kod nas imate:

 • Topli vosak
 • Hladni vosak
 • Šećernu pastu
MASAŽE

Masaža je terapija koja ima uticaj na telo i um. Prve masaže počele su da se praktikuju u Indiji oko 3000 godina pne. Vjeruje se da je masaža božanskog porijekla i da se prenosila usmeno kroz generacije.

 • Masaža smanjuje napetost mišića!
 • Masaža poboljšava cirkulaciju krvi!
 • Masaža podstiče bolju limfnu drenažu!
 • Masažom povećavamo pokretljivost zglobova!
 • Masaža stimuliše i umiruje nervni sistem!
 • Masaža poboljšava stanje i elastičnost kože!
 • Masažom olakšavamo akutne i hronične bolove!
 • Masaža može pomoći u oporavku od umora i u ublažavanju manjih bolova!
 • Masaža ima blagotvorne efekte na unutrašnje organe!
 • Masaža sprečava slabljenje imunog sistema!
 • Masažom se smanjuje stres!

Kod nas imate:

 • Relaksacione masaže leđa i cijelog tijela
 • Anticelulit masaže (aparativno i manuelno)
PEDIKIR

Pedikir je tretman kojim njegujemo kožu stopala, kao i nokte na nogama. Ovim tretmanom odstranjuje se gruba i oštećena koža na nogama, uklanjaju žuljevi, ali se i uređuju nokti.

Razlikuje se estetski i medicinski pedikir.

 • Estetski pedikir podrazumijeva oblikovanje noktiju, turpijanje peta,uređivanje zanoktica , lakiranje noktiju i masaža.
 • Medicinski pedikir podrazumijeva oblikovanje noktiju, uređivanje zadebljalih peta, kurjeg oka, urasli noktiju, sređivanje zanoktica, lakiranje noktiju i masaža.

Savjetujemo Vam da uvijek birate udobnu obuću, koja omogućava pravilnu cirkulaciju krvi, jer time štitite svoja stopala.

 • Parafinsko pakovanje je u posljednjih nekoliko godina jedan od najboljih tretmana za suvu i ispucalu kožu ruku i nogu . Iz tog razloga, većina kozmetičkih salona u svojoj ponudi ima baš ovaj tretman. Koža tretirana parafinom je dubinski hidrirana i osvježena. Parafinsko pakovanje se posebno preporučuje osobama koje su često u dodiru sa hemijskim sredstvima, vodom kao i osobama koje imaju prirodno suvu kožu.

Parafinsko pakovanje zagrijava tretirano područje, zbog čega ima povoljno dejstvo na kosti i krvne sudove. Stoga ga preporučujemo i osobama koje imaju problema sa cirkulacijom ili reumom. Tretman započinje pilingom, zatim se ruke ili noge stavljaju u parafin gdje ostaju narednih petnaest do dvadeset minuta. Nakon toga slijedi masaža tretiranog dijela. Postignuti rezultati su vidljivi već posle prvog tretmana. Parafinsko pakovanje možete raditi jednom nedeljno ili po želji. Ovaj tretman vam preporučujemo uz manikir ili pedikir za potpuni užitak i najbolje rezultate.

MANIKIR

Nudimo profesionalne usluge manikira, nadogradnju noktiju popraćenu poznavanjem raznih tehnika iscrtavanja:

 • Trajni lak
 • Shellac
 • Gel na prirodne nokte
 • Nadogradnja noktiju ( akril i gel )
 • Izlijevanje noktiju ( akril i gel )
 • Šaranje ili iscrtavanje noktiju

Parafinsko pakovanje je u posljednjih nekoliko godina jedan od najboljih tretmana za suvu i ispucalu kožu ruku i nogu . Iz tog razloga, većina kozmetičkih salona u svojoj ponudi ima baš ovaj tretman. Koža tretirana parafinom je dubinski hidrirana i osvježena. Parafinsko pakovanje se posebno preporučuje osobama koje su često u dodiru sa hemijskim sredstvima, vodom kao i osobama koje imaju prirodno suvu kožu. Parafinsko pakovanje zagrijava tretirano područje, zbog čega ima povoljno dejstvo na kosti i krvne sudove. Stoga ga preporučujemo i osobama koje imaju problema sa cirkulacijom ili reumom. Tretman započinje pilingom, zatim se ruke ili noge stavljaju u parafin gdje ostaju narednih petnaest do dvadeset minuta. Nakon toga slijedi masaža tretiranog dijela. Postignuti rezultati su vidljivi već posle prvog tretmana. Parafinsko pakovanje možete raditi jednom nedeljno ili po želji. Ovaj tretman vam preporučujemo uz manikir ili pedikir za potpuni užitak i najbolje rezultate.

NADOGRADNJA TREPAVICA

Danas mnoge žene odlaze u kozmetičke salone ne samo na tretmane lica i tijela već i na nadogradnju trepavica.

Kod nas imate nadogradnju:

 • Svilenih trepavica
 • Trepavica u bičevima
 • Trepavice iz jednog dijela

Kao i ostale novine koje se pojavljuju na tržištu, tako su i svilene trepavice nastale u želji da se dobije što bolji rezultat, prirodniji izgled, udobnost, praktičnost kao i mogućnost da se vaše prirodne trepavice ne oštete poslije nadogradnje.

PROFESIONALNO ŠMINKANJE

Šminka koja se pravilno nanese ima višestruki značaj, estetski gdje ističe vaše lice, njegov oblik, oči, usne tako i zaštitni gdje štiti kožu od smoga, prašine, hladnoće, sunčevih zraka i drugih nepovoljnih uticaja. Šminkanje nije samo moda, to je umjetnost koja otkriva lijepe crte lica i ističe ih.

 • Boje odražavaju ličnost, stvaraju jedinstven osjećaj sigurnosti i samopouzdanja.
 • Ljepota ženskog lica i upotreba šminke opisana je kroz vjekove.
 • Treba razlikovati svakodnevnu od profesionalne šminke.

Profesionalnu šminku treba sebi da priuštite za Vama bitne datume u životu. Da li će to biti mala ili velika matura, rođendan, vjeridba, vjenčanje, ili koja god prilika bila, ona će Vam upotpuniti događaj. Osjećaćete se posebno i sigurno.

U našem salonu mineralni make-ap sa GAYA Kozmetikom čiji je sastav od prirodnih sastojaka kao što su: Orchid oksid, Aloe Vera oksid, Candellila i Carnauba dlan vosak, avokado ulje, pčelinji vosak.

KONTAKT

Adresa

Jevrejska bb
Lokal 10, I sprat
78000 Banja Luka

Radno vrijeme

Pon-Pet: 08:00 - 20:00
Subotom od: 08:00 - 16:00

kupon popust

NAJNOVIJE VIJESTI

GALERIJA SLIKA |

OSTANIMO U KONTAKTU

Našim korisnicima smo uvijek na usluzi. Ukoliko vam je potrebna pomoć, savjet, slobodno nas kontaktirajete.

KOZMETIČKI SALON NEVENA