bema-vlada-uplatila-plate-i-doprinose-biznispromo

Danas je u Bemi bilo Bogojavljenje, Vlada Republike Srpske je uplatila plate i doprinose za mjesec april

“Danas je u Bemi bilo Bogojavljenje. Vlada Republike Srpske je uplatila plate i doprinose za mjesec april, tokom kojeg tvornica nije radila. Uplaćene su minimalne plate i doprinosi za svih 1100 radnika, od direktora do čistačice.

Nisam ni sumnjao u obećanje predsjednika Dodika i premijera Viškovića, te im se ovom prilikom zahvaljujem za brigu o ovako velikoj fabrici, tokom nesreće koja je zadesila sve nas. Zahvaljujem se i Poreskoj upravi Republike Srpske i ministrici Zori Vidović koji su učestvovali u ovom procesu.

Za 16 godina plata u Bemi nije zakasnila niti jedan jedini dan, a svi doprinosi i porezi su plaćani redovno, kao i sve obaveze prema dobavljačima. Bema je tokom mjeseca aprila imala gubitak od 1,5 milion kovertibilnih maraka, za 26 dana koliko se nije radilo. Proces proizvodnje je zaustavljen zbog incidenta koji su prouzrokovali predsjednik gradskog odbora PDP-a Draško Stanivuković i njegov kolega Ivan Begić, a dijelom zbog nedostatka repromaterijala. Nadam se da se situacije zaustavljanja proizvodnje neće ponoviti u budućnosti, te da će sve teći kako smo navikli, a da će se plate zarađivati.

Ovaj Vladin bajpas od otprilike 800 000 KM je velika podrška za BEMU, i omogućio nam je likvidnost i stabilnost za dalji rad, te se još jednom zahvaljujem.”

Tehnički direktor,

Marinko Umičević, inž

Scroll to top